Zorgprogramma Zorg Na Ziekenhuis

Barbera: Sinds jaar en dag worden patiënten door ons gebeld na ontslag uit een ziekenhuis om te horen hoe de opname was verlopen. Sinds maart is dit telefoongesprek uitgebreider. De vraag is niet alleen hoe de opname is verlopen maar ook hoe het thuis gaat en of er nog extra zorg nodig is.


Het énieuwe? bellen


Dit nieuwe" bellen past in de visie van Medi-Mere te willen samenwerken met andere zorgverleners en er voor te zorgen dat het herstel na een ziekenhuisopname zo goed en vlot mogelijk verloopt. Is er bijvoorbeeld thuiszorg nodig, of fysiotherapie aan huis, is er voldoende kraamzorg, heeft de patiënt behoefte aan een visite van de huisarts, is de ontslagmedicatie goed geregeld etc etc. Veelal is dit allemaal prima door het ziekenhuis geregeld, en waar dat niet het geval is komen wij vanuit Medi-Mere te hulp. Soms blijkt ook pas na ontslag dat er vragen of bepaalde noden zijn bij een patiënt en ook dan helpen wij waar mogelijk graag. Vanuit <link afspraak-maken met-de-assistente spreekuur-assistente>het communicatiecentrum verzorgen wij dit programma

Positief


Mensen vinden het fijn dat we vanuit Medi Mere belangstelling tonen, maar ook heel prettig als we (praktisch) kunnen helpen bij de herstelperiode na de operatie. Hulp door even thuis een bloedsuiker te laten prikken bij een mevrouw die nog niet naar de praktijk kan komen na een heupoperatie, maar ook door een visite van de huisarts af te spreken omdat de patiënt na de opname nog veel vragen heeft. Of om een kraamvisite af te spreken na een bevalling. ?Wat aardig dat jullie even bellen, dat had ik helemaal niet verwacht? was zojuist nog een reactie van een patiënte. Voor haar bleek het nodig om samen met de apotheek haar medicatie up to date te brengen. Voor een andere patiënt maakten we een afspraak met de praktijk-ondersteuner om zo zijn suiker controles opnieuw te starten. ?Dat was ik anders helemaal vergeten, fijn dat jullie me hier aan helpen herinneren!?.

Luisterend oor


Af en toe zijn de telefoongesprekken gewoon triest wanneer iemand met slecht nieuws uit het ziekenhuis ontslagen wordt en geen verdere behandeling mogelijk is. Een afspraak met onze praktijk-ondersteuners GGZ of een visite door de huisarts wordt dan soms op prijs gesteld. ?Fijn dat u de tijd neemt om even naar me te luisteren?, en soms is dat ook voldoende.

Copyright 2015 - Medi-Mere